Historie Nr. 7
Hotel Postgaaarden i Mariager

                            
 


MARIAGER
Hotel Postgaarden
Ikke postsendt

Ths. Jensen. Mariager

75817 (Stender)Hotel Postgaarden i Mariager – Rosernes By

Elton John forlod i 1989 Postgaarden i vrede

 
Midt på Torvet i Mariager ligger en gammel men meget smuk bygning, Hotel Postgaarden. Bygningen kan dateres tilbage til år 1660 – det år Danmark fik Enevælden.

I Mariager - der udover sine mange gadespejle og roser - i den seneste tid mest er kendt for den omfartsvej, der aldrig blev til noget, har denne perle liggende midt på Torvet. Efter nogle stramme økonomiske år, bl.a. med 2 konkurser, er den nu atter i drift. Den er absolut et besøg værd.

Den gamle Slyngelstue med navnet ”Postkassen” er en del af bygningen. Ølstuen er nu lavet om til Café, måske mere for at følge med tiden. Historien fortæller, at Mariagers mange sommerturister ikke kunne forstå, at man ikke kunne poste breve og postkort herfra. Der var ganske vist hængt en kasse op udenfor indgangsdøren, men det var forbundet med store vanskeligheder at få breve i den kasse. I stedet gik turisterne ind i krostuen for at aflevere posten på serveringsdisken mellem ølglas m.v. i det, de troede var posthuset i Mariager.

I 1989 besøgte den verdensberømte engelske sanger Elton John og nogle fra hans stab den pågældende slyngelstue. Da den daværende krovært opdagede det ærefulde besøg ville han fotografere Elton John. Denne blev imidlertid sur og vranten og forlod straks hotellet. Det forlyder ikke, om Elton John nåede at betale.

 
Af andre berømtheder, der har besøgt kroen, er også H.C. Andersen, der i 1865 på en tur fra Randers til Hobro gjorde ophold der. Ligeledes har Dronning Margrethe og Prins Henrik spist på hotellet. Efter sigende var det med tommelfingeren opad for den gode mad.

I 1903 giver den daværende ejer hotellet dets nuværende navn Hotel Postgaarden. På trods af navnet menes stedet ikke haft nogen egentlig forbindelse til postvæsenet, men gæstgivergården bliver i slutningen af det 19. århundrede målet for post- og dag-vognene fra Randers. 

 

Tilbage til Startsiden

Tilbage til Rekappen med alle historierne

Tilbage til Twitter


      Gamle postkort | Bjørn Eriksen,  Emiliehøj 4, st.th., 8270  Højbjerg | Mobiltlf.: 40 12 15 63 Kontakt