Snart dukker Chr. Filtenborg Plads med Dalgasstatuen op. Pladsen blev navngivet i 1929 og er opkaldt efter Christian Filtenborg (1852-1919), der var urgrossist i Aarhus omkring århundredeskiftet. Han var en at drivkræfterne bag Landsudstillingen i 1909, der bl.a. var placeret omkring denne plads. Senere donerede Christian Filtenborg 1 million kroner til det kommende Aarhus Universitet.

- - -

Filtenborgs Plads

Ikke postsendt. 
Stenders Forlag. Eneret – Aarhus 828 K


Hvor går den ydre grænse for Frederiksbjerg? 

Bydelen Frederiksbjerg er fint afgrænset mod nord, nemlig ved banelinjen. Men hvor går den ydre sydlige grænse?

Her må vi tage udgangspunkt i salget af Marselisborg-jordene i 1898, hvor Aarhus kommune købte et areal af indenrigsminister H.P. Ingerslev. Marselisborg-jordene gik til skovkanten, der i dag markeres ved Skovbrynet.

Tager vi endvidere også udgangspunkt i Hack Kampmanns tegninger over den nye bydel, afgrænser han ved den nuværende Marselis Boulevard. Men hans plan, som blev forelagt byrådet, hed netop ”Forslag til Bebyggelsesplan for en Del af Marselisborg Grund”. Hvis kriteriet med Marselis Boulevard er gældende, har vi faktisk allerede her på Chr. Filtenborg Plads passeret den ydre grænse.

På denne vandretur 3 bevæger vi os i dette krydsfelt, snart indenfor Frederiksbjerg og snart udenfor. Oven i købet glider vi også ind på nogle af de stier og veje, som ligger i selve skovområdet, så vi får en fornemmelse af hele grænsefladen til skoven.


Forrige planche Planche 6 Næste planche